Unieke architectuur op een unieke site

Vanzelfsprekend straalt de statige neogotische architectuur van het Zwartzusterklooster af op het gehele project.

 

Een unieke woonervaring is daarom verzekerd, voor de assistentiewoningen in het klooster, maar ook voor de nieuwbouw units – allen met zicht op de prachtige achtergevel en binnentuin.

 

De woningen zelf werden gebouwd volgens de huidige strikte regelgeving voor een Groep van Assistentiewoningen en voldoen zo aan het BTW-gunsttarief van 12% en de vrijstelling van Onroerende Voorheffing.

De transformatie van een historisch gebouw naar ruime en lichte assistentiewoningen, waar leefcomfort, esthetiek en veiligheid prioritair zijn, werd een echt huzarenstukje. Bovendien werd het nieuwbouwgedeelte op harmonieuze wijze ingepast in het bestaande complex.

 

Het project omvat 82 assistentiewoningen, waarvan 54 woningen opgetrokken worden in het prachtige, statige klooster. Achteraan rond de fraaie binnentuin werden 28 nieuwbouw assistentiewoningen opgericht, verdeeld over 2 kleinere, strakke gebouwen.

Preview04-ZwartZuster04.jpg

Verder omvat het project een ondergrondse parking die voorziet in 27 staanplaatsen en een ruime fietsenberging met laadpunten voor elektrische fietsen, alsook een unieke ontmoetingsruimte gelegen in het historische kader van de bestaande kapel.

Wonen in Prinsenhof is een klassevolle, tijdloze en serene beleving die - dankzij haar uiterst centrale ligging in Dendermonde - uitnodigt tot een sociaal en actief leven.